czwartek, 11 sierpnia 2022

Nieoczekiwana premiera

Dziś rano Egmont ogłosił zapowiedzi na październik. Wśród nich znalazła się ukraińska edycja "Szkoły latania". Będzie to już drugi, po "Wielkim turnieju", tom przygód Kajka i Kokosza wydany w tym języku. Premiera 12 października, cena w przedsprzedaży 20,99 zł.

«Кайко та Кокош – Школа польотів» -- спеціальне видання комікса Януша Хрісти (1934-2008) «Кайко і Кокош – » перекладено на українську мову. Цикл оповідає про двох воїтелів – сміливого і розважливого Кайка та ненажерливого і самозакоханого Кокоша, які захищають Мірмілів від атак підступних злицарів на чолі з Гегемоном і переживають безліч кумедних пригод. Комікс народжувався у 70-80 роках ХХ століття й був однією з візитівок часопису «Świat Młodych». У 2003 році видавництво «Egmont Polska» перевидало серію, і завдяки цьому всі випуски комікса вперше були надруковані у кольорі. Версія «Школа польотів» українською мовою буде чималим сюрпризом для колекціонерів і шанувальників пригод Кайка і Кокоша та творчості Хрісти. Також вона дозволить україномовним читачам у всьому світі познайомитися з найпопулярнішими героями польских коміксів. Неподалік від Мірмілова власну фортецю звели не гідні зватися лицарями підступні злицарі, вождь яких – Кривавий Гегемон – найбільше біситься, коли чує, що в нього бракує почуття гумору. Одного дня він вирішив захопити град каштеляна Мірміла, а насамперед – Фаст-Клуб, щоби цим своїм успіхом швидко впокорити незламний дух захисників. Завдяки Кайку та Кокошу штурм відбито, тож Гегемон вигадує, як змусити обох воїнів піти з граду. Він переконує каштеляна, аби той здійснив свою найбільшу мрію і разом зі своїми помічниками вирушив на Лису Гору в країні оонсів, де чарівниці навчать його літати.

4 komentarze:

  1. No właśnie, w październiku miał ukazać się piąty tom złotej kolekcji Kajka i Kokosza. Egmont podał premiery na październik. Kika nie znalazłem w żadnym z dwóch terminów. O co w tym wszystkim chodzi. Miał być piąty w październiku, a szósty w grudniu, a tu co?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale Tomasz Kołodziejczak coś mówił na spotkaniu, że może się obsunąć data tomu 6 o kilka miesięcy

      Usuń
    2. 5-ty tom w końcu oficjalnie zapowiedziany na 23 listopada.
      Robert z Gdyni

      Usuń

Jeśli chcesz wstawić w komentarzu działający link, zrób to w html-u. Powinno to wyglądać tak:
<a href="ADRES_LINKU">TWÓJ TEKST</a>
Podobnie robi się pogrubienie (bold):
<b>TWÓJ_TEKST</b>
i kursywę:
<i>TWÓJ_TEKST</i>
Powodzenia!